Afbeeldingen

Aardbeving Marokko


Doneer nu!
https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=smCfhJCMTD2tmvCHF2EQ4w

Salaam aleikoum, beste broeders en zusters,

We willen jullie op de hoogte stellen van een zeer ernstige gebeurtenis in Marokko. Op 8-9 september werd het zuiden van Marokko getroffen door een krachtige aardbeving, een van de ergste in de geschiedenis van het land.

Deze ramp heeft grote schade aangericht, met meer dan 800 doden, veel gewonden en daklozen. Veel gebouwen zijn ingestort, en het is moeilijk te begrijpen hoe groot deze tragedie is.

De beelden uit Marokko tonen de verwoesting en het lijden van de mensen die deze ramp hebben overleefd. Ze hebben dringend medische hulp en onderdak nodig.

De Arnhemse Islamitische organisaties vragen om jullie hulp. We willen de getroffenen helpen door medische zorg en onderdak te bieden. Het is belangrijk dat de slachtoffers weten dat ze niet alleen staan in deze moeilijke tijd.

Laten we bidden voor de slachtoffers en hopen dat Allah hen helpt en genezing brengt. We herinneren de woorden van de Profeet Mohammed ﷺ: “Zeker, we behoren toe aan Allah en tot Hem zullen we terugkeren.” We vragen Allah om de ramp te belonen met iets beters voor de slachtoffers.

Dit is een gezamenlijke inspanning van de Arnhemse moskeeën. We hopen dat jullie ons willen steunen in deze moeilijke tijd. Samen kunnen we een verschil maken in het leven van de slachtoffers en hun gemeenschappen helpen herstellen.

Doneer nu!
https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=smCfhJCMTD2tmvCHF2EQ4w

Voedselpakketten Ramadanactie 2021

In de naam van Allah, de meest Barmhartige, de meest Genadevolle,
Assalaamu ‘Alaykum wa Rahmatullaahi wa Barakaatuhu geliefde broeders en zusters.
Onze geliefde Profeet ﷺ heeft gezegd: “Wie een vastende te eten geeft om daarmee zijn vasten te verbreken; hem komt dezelfde beloning toe als deze vastende, zonder dat dit iets zal afdoen aan de beloning van de vastende.”
[Riyadus Sālihin: overgeleverd door Tirmidhi]
De prachtige maand Ramadan staat alweer bijna voor de deur. Een maand van terugkeer naar Allah, vasten, maar ook solidariteit. Voor de meesten van ons zijn goede maaltijden vanzelfsprekend. Maar helaas zijn er binnen onze gemeenschap ook veel gezinnen of broeders/zusters die het financieel moeilijk hebben. Deze mensen willen wij in sha Allah tijdens Ramadan een helpende hand bieden door middel van wekelijkse voedselpakketten.
Voor €35 kunnen we een gezin voorzien van een pakket met boodschappen voor 1 week.
Ons doel voor deze actie: €10.000
Dit kunnen we echter niet in ons eentje bij elkaar krijgen! Daarom roepen we jullie op om ons te helpen, zodat we als één ummah deze mensen kunnen voorzien van voedsel.
Doneren kan middels dit betaalverzoek:
OF door een overschrijving naar
t.n.v. Marokkaans Islamitische Vereniging. Alle kleine beetjes helpen!
Ook zijn we op zoek naar bedrijven/ondernemers die ons willen helpen door middel van het doneren van levensmiddelen of sponsoring. Dus ben of ken jij iemand die hier aan bij kan dragen, of wil je ons op een andere manier helpen, neem dan contact met ons op in sha Allah.
Barak Allahou feekoum voor jullie hulp!
Zustercommissie Moskee al Fath Arnhem

Hadith

Bind eerst je kameel vast, vertrouw daarna op Allah

— Profeet Mohammed (vzmh)

Contact

Moskee Al Fath

Van Oldenbarneveldstraat 85
6828 ZN Arnhem

026-44 58 728
alfathmoskee@hotmail.com